17 Haziran 2012 Pazar

Düğün Hikayesi ya da Düğün Belgeseli nedir?

 Düğün Hikayesi ya da Düğün Belgeseli; ülkemizde birkaç sene önce başlayan ve hızla yaygınlaşan, eskiden stüdyo ortamında çekilen düğün fotoğraflarının yerini alan, bu özel günün her karesinin çekildiği belgesel niteliğinde çekimlerdir.

Düğün sabahına gözünüzü açmanız, ilk durağınız olacak kuaförünüze gitmenizle deklanşöre basılmaya başlanır. Saç ve makyaj yaptırırken, gelinlik giyildiğinde, gelin evden alınırken, düğünün yapıldığı mekana gidilirken ve sonrasında, büyük bir kısmı açık havada yapılan çekimlerdir.
Düğün Hikayesi çekimleri ne zaman başlıyor? C:Düğününüz için kuaförünüz saçlarınızı hazırlamaya başlamadan biz sizin fotoğraflarınızı çekmeye başlamış oluyoruz.
S?:Fotoğrafçımı ne zaman seçmeliyim? C:Fotoğrafçı seçimi en sona bırakılmasına rağmen aslında en önemli kısımlardan bir tanesidir çünkü göz önünde kalan tek anı fotoğraflarınız olacaktır. Fotoğrafçı seçiminizi en az 4 ay öncesinden tamamlamış olmanız hem yapılacak hazırlıklar açısından hem de sezon doluluğu açısından faydanıza olacaktır.
S?:Hazırlanmaya saat kaçta başlamalıyım? C:Hazırlıklara başlama zamanınızı hesaplamak için gün boyu yapacaklarınıza ayıracağınız zamanları kabaca yazmamız yeterli. Kuaför ve makyaj için 3-4 saat, gelin alma için 1-1,5 saat, Fotoğraf çekimi için 1,5-2 saat, gün içindeki olası gecikmeler için 1-1,5 saati de katarsak düğüne kadar 9 saatlik bir zamana ihtiyacınız olacak. Düğün saatinizden yaklaşık 9 saati düşünce size yeterince zaman kalmış olacaktır.
S?:Fotoğraf çekimleri ne kadar sürer ? C:Hazırlıklara başladığınız Kuaförünüzde başlayıp siz “Evet” deyip ilk dansınızı edene kadar 9 – 10 saat sürer.
S?:Çekimler kaç fotoğrafçı ile gerçekleşmektedir ? C:Çekimlerimiz tek fotoğrafçı ile gerçekleştirilmektedir. Ancak istenildiğinde iki fotoğrafçı ile de çekimler yapılmaktadır.
S?:Düğün hikayesinde kaç fotoğraf çekiyorsunuz? C:Gün boyunca sizinle birlikte olacağımız (en az) 10 saat boyunca 1000’in üzerinde fotoğraf çekilmektedir.
S?:Albümde kaç fotoğraf oluyor? C:Albümde yaklaşık 70 adet fotoğraf kullanılmaktadır.
Her albümümüz farklı tasarıma sahip olduğundan fotoğraf sayısı, tasarıma göre farklılık gösterebilmektedir.
S?:Fotoğrafları neyle işliyosunuz? C:Fotoğraflar, fotoğraf işleme konusuda uzman “retoucher” ‘lar ile düzenlenmektedir.
S?:RETOUCHER nedir? C:Retouch fotoğraf üzerinde yapılan düzeltme ve işlemlere verilen isimdir. Retoucher ise bu işi yapana verilen isimdir. Herkesin eli kalem tutabilir ama herkes yazar olamaz’ın fotoğraf alanındaki karşılığıdır bu terim. Herkes Photoshop bilir ama herkes retoucher olamaz.
S?:Fotoğrafları ve albümleri ne zaman teslim alabiliriz ? C:Fotoğarfların hazırlanıp albüm olarak basılabilmesi 30 ile 45 gün arasında gerçekleşmektedir.
Ancak yoğun sezonda albümlerin hazırlanmasında matbaa gecikmeleri yaşanabilmektedir. Bu da teslimat süresinin uzamasına sebep olabilmektedir.
S?:Çekilen fotoğrafların tamamını DVD/CD içerisinde alabiliyor muyuz ? C:Evet. Düğün Hikayesi kapsamında çekilen tüm fotoğrafları ve albüme girmiş fotoğafların işlenmiş hallerini orijinal boyutlarında DVD içerisinde teslim alıyorsunuz.
S?:Düğün Hikayesi fotoğraflarına gelinlik provalarından başlayabilir misiniz? C:Tabi ki, karşılıklı görüşerek düğün hikayesi çekimleri istediğiniz zaman başlayabilir.
S?:Düğün klibi nedir ? C:Düğün klibi son yıllarda; evlenecek çiftler için çok popüler olmaya başlayan, düğün hikayesi kısmının alt ve en eğlenceli aktivitelerinden birisidir. Çiftler sevdikleri şarkılarda veya bizim onlar için seçtiğimiz parçalarda, birbirleriyle düet yaparak son derece keyifli görüntüler ortaya çıkarmaktadırlar. Bu görüntüler prodüksiyon ekipleri tarafından parçaya en uygun şekilde monte edilip, çiftlerin beğendikleri şarkılarda kendilerine özel bir klipleri olması sağlanmaktadır.
Düğünden önce düğün klibi çekimi gerçekleştirebiliyor musunuz?
Evet düğün klibi çekimi gerçekleştiriyoruz. İsteklerinize göre düğünden önce ya da düğün günü ekibimiz ve ekipmanlarımızla çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Klip çekimlerini kim yapıyor ?

Klipler prodüksiyon ekibi tarafından yapılmaktadır. Kısa film, belgesel, reklam filmi çekimleri konusunda deneyimli ve bu çalışmalardan edindikleri birikimlerini kullanarak kliplerinizi hazırlayacaklardır.

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder