5 Haziran 2011 Pazar

AdSense gelir payı nedir?

İçerik için AdSense ile reklam görüntüleme karşılığında, yayıncılar Google'ın reklamverenlerden tahsil ettiği tutarın %68'ini alır. Arama için AdSense'te ise, reklamverenlerden tahsil edilen tutarın %51'i yayıncılara gider. Bu yüzdeler, yayıncının bulunduğu coğrafi konumdan bağımsız olarak tutarlıdır ve hiçbir şekilde bu yüzdelerin yayıncılar arasında ortalamaları alınmaz.
Diğer AdSense ürünlerine ilişkin gelir payını açıklamıyoruz. Diğer ürünlere ait gelir payı, söz konusu ürünlerin geliştirilmesi ve desteklenmesinden kaynaklanan farklı maliyetler nedeniyle değişmektedir.
Gelir payımızın rekabet gücünün son derece yüksek olduğuna inanıyoruz. Ancak, gelir payları tek başına yanıltıcı olabilir. Dolayısıyla, sitenizde üretilen toplam gelire odaklanmanızı öneririz. Örneğin, sitenizdeki Google reklamları 100 ABD Doları getirirse, verdiğimiz %68'lik gelir payıyla AdSense'ten 68 ABD Doları alacağınız olur. Başka bir reklam ağı %80 gelir payı teklif edebilir, ancak reklamverenlerden yalnızca 50 ABD Doları tahsil ediyorlarsa size verecekleri 40 ABD Doları olacaktır.
AdSense sitelerinde görünmek için birbiriyle yarışan muazzam sayıda reklamveren sayesinde, sistemimiz aldığınız her reklam gösterimi için mümkün olan en yüksek kazancı elde etmenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder