5 Aralık 2011 Pazartesi

Şiddet eğilimleri ne zaman artar?

Şiddet eğilimleri ne zaman artar?
Televizyonların bu denli açık olarak şiddeti projekte etmesi, toplumdaki bazı kişileri özellikle şiddete yatkın kişileri olumsuz olarak etkileyebiliyor. Filmlerde ve haberlerde intiharların vb. gösterilmesi başka insanları provake edebilir.
Kişilik bozukluğu olan, sosyopat, psikopat kişilerde şiddete eğilim fazladır. Bu kişiler sadistlikten hoşlanabilir ve şiddete açıktır.
Psikoz hastaların kulağına bir takım sesler gelir. “şunu yap” “bunu yap” gibi… Hayatı yanlış değerlendirirler, şüpheleri, hezeyanları, halüsinasyonları vardır. Kendilerine komplo yapılacağı şeklinde sanrıları vardır. Bu kişiler hastalıkları sebebiyle şiddet uygulayabilir. TV’de yer alan şiddet vakaları içinde şiddet uygulama olasılığı en yüksek kişilerdir. Böyle kişilerin kesinlikle tedavisi gereklidir.
Şiddet yapılan kişi de hasta olabilir. Şiddete uğrayan kişinin şüpheleri olabilir. Devamlı eşinin telefonuna bakabilir, eşinin kendisini aldattığını iddia edebilir. Sonunda sabrı taşan kişi karşı tarafa şiddet uygulayabilir. Bu kişilerin hasta olduğu fark edilip, tedavisi yapılmalıdır.

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder