11 Ağustos 2011 Perşembe

İş Yerinde Huzur İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Harvard Business Review’ın 2009’un son çeyreğinde yaptığı araştırmalar, çalışanların iş yaşamındaki mutsuzluğunun arttığını gösteriyor. Harvard Business School’da kariyer geliştirme programları direktörü olarak görev yapan Timothy Butler’ın kitabı “Getting Unstuck: How Dead Ends Become New Paths”, “Ayrılık Başlarken: Kötü Sonlar Nasıl Yeni Başlangıç Olur” adlı kitabına göre “işyerinde mutsuzluk” artık kronik hale gelmiş bir sorun. Ancak bu durumdan kişiyi kurtarabilecek tek şey kendisi. Uzmanlara göre, iş yerinde huzur için yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor:


* Eğer durum hemen değiştiremeyeceğiniz bir halde ise, beklentileri minimuma indirmeniz gerekiyor.

* Değişimlerin çabuk olmayacağını kabullenin ve bu sürecin de sonunun olduğunu unutmayın.

* Sosyal yaşamınızı canlı tutarak, negatif enerjinizi azaltmanın yollarını bulun.

* Sizi mutsuz eden nedenlerin ne olduğunu iyi anlayın. Eğer mutsuzluğunuzun nedeni kişisel yetersizliklerinizle bağlantılı ise onları iyileştirmeye çalışın. Aksi takdirde yaşadığınız sorunlar her şirkette karşınıza çıkacaktır.

* Geleceğinizle ilgili planlar yapmak her zaman iyi gelir. Şu anki şirketiniz ve pozisyonunuzun ardından ne yapacağınızı belirlemek ve bu hedefe yönelik çalışmalar yapmak size iyi geleceği gibi motivasyonunuzu da artıracaktır.

* Pozitif olun. İşinizin iyi yönlerinin yazılı olduğu bir liste hazırlayın. Neden burada olduğunuzu hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder