7 Haziran 2011 Salı

Kariyer Koçluğu nedir?

Yaptığınız işten hem keyif alın hem para kazanın


Kariyer Koçluğu nedir?
Kariyerinde değişiklik yapmak ya da bulunduğu yerde performansını artırmak isteyen kişilerin, kendilerini kariyerlerinde nasıl ifade edecekleri veya nasıl yol almak istedikleri konusunda yardımcı olur. Kısacası “Şu anda nerdeyim” ve “Nerede olmak istiyorum” sorularına cevap ararken, kişinin kariyerinde kendisine 360 derece bakmasını sağlar.

Kariyer Koçluğu Nelere Yardımcı Olur?
Kişinin doğal becerilerini kullanabileceği, gerçekten zevk alarak çalışabileceği, yeteneklerini geliştirebileceği alanı bulmaya yardımcı olur. Bu noktaya ulaşabilmeniz için gereken yolları gösterir. Hedefinizi netleştirir ve uygulanabilir projeler üreterek planlar, eylemler ortaya koyar. Bu yolculukta ihtiyacınız olan donanımları bulur ve onları nasıl kullanacağınız konusunda size ışık tutar. Motivasyonunuzu yükseltir, emeğinizi doğru yerde, doğru zamanda kullanmanıza yardımcı olur. Yaşamınızın hakimiyetinin sizin elinizde olması gerektiği konusunda bilinçlenmenizi ve çalışmanızı amaçlar.


Kariyer Koçluğu ne sağlar?
Hızla değişen iş dünyası seçeneklerinde; kişinin, yaşayabilir ve öğrenebilir olmasına yol arkadaşlığı yapar. Şirket kültürüne uygunluk, adaptasyon, güçlü iletişim yeteneği, sayısal bilgi ve analitik düşünme yeteneği, ilgili sektörde iş tecrübesi veya iş tecrübesini geliştirmesi, yeni fikirler oluşturma veya var olan projeleri geliştirme yeteneği, yönetim yeteneği ve liderlik özelliklerini gözden geçirmeyi sağlar. Kişinin kendini tam olarak ifade eden bir işte çalışması çok önemlidir. Gün geçtikçe; İş hayatında mutlu olarak kalabilmeye, enerjimizi koruyabilmeye ve umutlarımızı canlı tutmaya yardımcı olur. Güvenli bir şekilde yolunuzda ilerlemenizi sağlar.


Kimin Kariyer Koçu’na ihtiyacı vardır?
İşinizdeki heyecanı mı kaybettiniz? Ya da değiştirmek istediğiniz ne? İşiniz sizi mutlu ediyor mu? Sabah işe gidiyor olmak size zevk veriyor mu? Kariyeriniz üzerinde düşünüyor musunuz? Kişisel kaynaklarınızı tam olarak kullanıyor musunuz? Hedeflediğiniz nokta için planlar yapıyor musunuz? Beş yıl sonra olmak istediğiniz noktaya ulaşacağınıza inanıyor musunuz? Bunlar ve benzeri sorulara cevap ararken kendinizi buluyorsanız bir kariyer koçu ile çalışabilirsiniz


Kariyer Koçluğu çalışmaları ne kadar sürer?
En az 3 ay boyunca, bu hizmeti almak isteyen kişiyle belirlenecek zaman aralığında haftada 1 kez, 45 dakika en fazla 1 saatlik seans olarak gerçekleştirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder