27 Aralık 2011 Salı

Ünsiyet nedir? ünsiyet Sözlük Anlamları

Türkçe » Türkçe ünsiyet Ahbaplık, arkadaşlık; alışkanlıkÜNSİYETAlışma, yakınlaşma, alışkanlık.

Türkçe » İngilizce ünsiyet familiarity, friendship
Devamını Oku

26 Aralık 2011 Pazartesi

Yeni Yıl - Noel (christmas) Yılbaşı Noel baba

Yeni Yıl - Noel (christmas) Yılbaşı Noel baba: Hristiyanlar'ın İsa'nın doğum günü yıldönümü olarak kutladıkları gün "Noel Günü" diye isimlendirilmiştir. Katolikler ve Protestanlar Noel gününü 25 Aralık'ta,Ordadokslar ise 6 Ocak'ta kutlarlar. Bunun nedeni, Ordodokslar'in kullandıkları takvimin farklı oluşudur.

- Sent using Google Toolbar

merry christmas,Christmas pictures,Yeniyıl resimleri,yılbaşı resimleri,Noel,yeniyıl mesajları,Yeni yıl gifleri,Christmas gifs
Devamını Oku

14 Aralık 2011 Çarşamba

Dosya Nedir, Klasör (Dizin) Nedir

Dosya Nedir, Klasör (Dizin) Nedir
Dosya: bilgisayardaki bilgi kümeleridir. her türlü dosya bilgisayarda sayısal olarak bulunur. bilgisayardaki veriler basitçe 0 ve 1 sayılarından oluşur. Dosyalar her ne kadar sadece sayısal verilerden ibaret olsa da kullanılan programa göre farklı çıktı verebilir.

Bilgisayarda teknik olarak sadece iki çeşit bilgi bulunur: dosya ve klasör
Devamını Oku

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu: Rol Yapma Oyunu Nedir?

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu: Rol Yapma Oyunu Nedir?: Rol yapma oyunu nedir? Rol yapma oyunu İngilizce’si RPG (role playing game) ya da FRP (fantasy role playing) olan ve hayali bir dünyada h...

Fantezi Dünyası - Fantastik Resimler - Fantastic Pictures * Orta Dünya,Bilimkurgu,Mitoloji ** Science Fiction - Middle-earth
Devamını Oku

13 Aralık 2011 Salı

Anlamasanda Olur !..: Kaç çeşit Sevgi vardır ?

Anlamasanda Olur !..: Kaç çeşit Sevgi vardır ?: Bu hikayeyi Japon yazar Masumi Toyotome yazmıştır. Dünyada sevilmek istemeyen kişi yok gibidir diye başlıyor hikayesine. Ama sevgi nedir, ...

Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale
Devamını Oku

9 Aralık 2011 Cuma

Eğitim : Ödev / Ders / Proje / Tez / Çizim: Menkul Kıymetleştirme (Seküritizasyon) Nedir, Tanı...

Eğitim : Ödev / Ders / Proje / Tez / Çizim: Menkul Kıymetleştirme (Seküritizasyon) Nedir, Tanı...: Menkul Kıymetleştirme (Seküritizasyon) Nedir, Tanımı, Özellikleri Risk paylaşımı amacıyla likit olmayan varlıkların sermaye piyasası araçl...

Eğitim : Ödev / Ders / Proje / Tez / Çizim
Devamını Oku

8 Aralık 2011 Perşembe

Kristal (Billur) Nedir?

Kristal (Kuvars)

Kristal (veya billur), kimyadaki katı haldeki bir elementin veya bileşiğin, molekül, atom veya iyon yığınlarının (paketinin) kesin geometrik bir yapı göstermesi. Araştırmalar göstermiştir ki, hemen hemen bütün katı maddelerde atomlar tekrarlı bir sıra halinde dizilmiştir ve bundan dolayı billurlar teşkil ederler. Cam ve plastik başlıca istisnalardır. Bu maddelerde billurlaşma görülmez. Fakat bu maddelerde bile küçük bölgelerde parça parça bir tekrarlı sıra bulunur.
Devamını Oku

Hortum - Hortum nasıl oluşur?

Hortumun nasıl oluşur??
Hortum şiddetle dönen bir hava kolonudur. Uzaktan görüldüğünde dondurma külahına benzer. Sıklıkla Kuzey Amerika' nın iç, doğu ve kuzey doğusunda görünmekle birlikte Avustralya, Japonya, Orta Asya, İngiltere, İtalya da görülür. Küçük boyutlu olanları Türkiye' de de görülmektedir. Özellikle Babadağ da sık sık görmekteyiz, çok ufak olmalarına rağmen biz Yamaçparaşütülerini etkilemektedir!!!

Hortumun(Tornado) oluşması için 3 etken vardır;
1.Yer seviyesinden atmosferin orta seviyelerine kadar nemli hava
2.Karasız hava: yer seviyesinden itibaren sürekli yükselen sıcak hava.
3.Kaldırma Gücü: havanın yükselmesi için bir kaldırma gücüne ihtiyaç vardır. Bu güç genellikle zeminin yakınındaki havanın ısınmasıyla oluşur. Hava ısındığı zaman daha hafif olur ve yükselmeye başlar. Yükselen sıcak hava üzerindeki soğuk havayı yukarı doğru itmeye başlar bu durumda şimşekli fırtınayı tetikler.

Bütün şartlar oluştuktan sonra nemli ve sıcak hava atmosferin üst seviyelerine doğru yükselmeye başlar,
Devamını Oku

5 Aralık 2011 Pazartesi

Şiddet nedir ve neden kaynaklanır?

şiddet nedir ve neden kaynaklanır?
Kişi sabırsız, olaylar karşısında dayanıksız ve tahammülsüz olduğunda öfke patlaması olur, neticede şiddet açığa çıkabilir. Agresyon, ajitasyon depresyonda bu eğilim daha fazla olur. Buna öfkeli depresyon da diyebiliriz. İnsan kırıcı oluyor, bir anlamda freni patlıyor ve şiddet ortaya çıkıyor. Depresif karakterli, zayıf karakterli insanlar şiddete daha meyilli olur.
Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi
Devamını Oku

Şiddetin kapsamı nedir?

Şiddetin kapsamı nedir?
Münakaşa, kavga… Birikimin şekline göre şiddet eğilimi ortaya çıkıyor. Kişi, karakterindeki duruma göre o şiddeti kendine de döndürebiliyor. Kırıcı sözleri de şiddet olarak alabiliriz.
Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi
Devamını Oku

Bir insanı şiddete yönelten içsel ve dışsal faktörler var mıdır?

Bir insanı şiddete yönelten içsel ve dışsal faktörler var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
Kimyasal faktörler, hormonların bozulması tahammülsüzlük yaratıyor. Böyle bir durumda iyi de davransanız, karşınızdaki kişi her hareketinizi ters algılayabilir.
İnsanlar “hayır” demeyi bilmiyorlar. Bunlar birikerek, daha sonradan kişide ani öfke patlamalarına neden olabiliyor. Kişi o an vuruyor, kırıyor, kesiyor… Şiddetin derecesinin yüksek olduğu bir noktada insanın oryantasyonu bozuluyor.
Devamını Oku

Şiddet eğilimleri ne zaman artar?

Şiddet eğilimleri ne zaman artar?
Televizyonların bu denli açık olarak şiddeti projekte etmesi, toplumdaki bazı kişileri özellikle şiddete yatkın kişileri olumsuz olarak etkileyebiliyor. Filmlerde ve haberlerde intiharların vb. gösterilmesi başka insanları provake edebilir.
Kişilik bozukluğu olan, sosyopat, psikopat kişilerde şiddete eğilim fazladır. Bu kişiler sadistlikten hoşlanabilir ve şiddete açıktır.
Psikoz hastaların kulağına bir takım sesler gelir. “şunu yap” “bunu yap” gibi… Hayatı yanlış değerlendirirler, şüpheleri, hezeyanları, halüsinasyonları vardır. Kendilerine komplo yapılacağı şeklinde sanrıları vardır. Bu kişiler hastalıkları sebebiyle şiddet uygulayabilir. TV’de yer alan şiddet vakaları içinde şiddet uygulama olasılığı en yüksek kişilerdir. Böyle kişilerin kesinlikle tedavisi gereklidir.
Şiddet yapılan kişi de hasta olabilir. Şiddete uğrayan kişinin şüpheleri olabilir. Devamlı eşinin telefonuna bakabilir, eşinin kendisini aldattığını iddia edebilir. Sonunda sabrı taşan kişi karşı tarafa şiddet uygulayabilir. Bu kişilerin hasta olduğu fark edilip, tedavisi yapılmalıdır.

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi
Devamını Oku

Belirli bir cinse yapılan şiddetin farklı nedenleri var mıdır?

Belirli bir cinse yapılan şiddetin farklı nedenleri var mıdır? Bu durumda kadınlara yönelik şiddeti nasıl değerlendirirsiniz?
Kadınlar genel olarak daha duygusal ve erkekler daha külttür. Erkeklerin daha sabırlı olması lazım… Sabırsızlık, tahammülsüzlük giderilmelidir. Terapiyle ve antidepresan tedavilerle bunlar giderilir.
Erkekler, kadınlara karşı eğitimli olsa bile şiddet uygulayabiliyor.
Devamını Oku

Aile içi şiddet neden kaynaklanır?

Son dönemlerde ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin artmasının sebepleri nelerdir? Konuyu ekonomik ve sosyal açılardan yorumlayabilir misiniz?
Ekonomik ve sosyal faktörler insanın duygu durumunu bozup, tahammülsüzlük yaratabilir. İşsizlik, para ve geçim sıkıntısı bunu tetikleyebilir.
Aile içi şiddet neden kaynaklanır?
Erkek tahammülsüzlüğünü, dışarıdaki işindeki beceriksizliğini, maddi sıkıntılarını ve değersizlik duygusunu karısına ya da çocuklarına yöneltebilir.

Kamuoyunda büyük yankı bulan N.Ç olayı
Çok vahşice bir hareket…
Kişilik problemleri olan insanların yaptığı şeylerdir bunlar. Bunu yapan bir insanın muhakkak bir kişilik bozukluğu veya rahatsızlığı vardır ve bu kişiler kesinlikle tedavi edilmelidir. Bu kendini yetersiz
Devamını Oku

Toplumlarda şiddet eğilimlerini nasıl önleyebiliriz

Toplumlarda şiddet eğilimlerini yok edebilmek için ne gibi yöntemlere ya da önlemlere başvurulmalıdır?
Şiddet olayları ve şiddete yönelik filmler TV’de gösterilmemelidir. İnsanların entelektüel seviyeleri yüksek olmalıdır. Ölüm hadiselerinin medyada sıkça yer alması, şiddeti arttırıcı bir etki yapıyor. İnsanlar şiddete dair şeyleri gördükçe ve duydukça, şiddeti de kanıksar hale geliyor.
Uzman psikiyatr ve psikologlar, cezaevlerindeki tutuklu hastalara rotasyonla gönderilmelidir. Uzmanlar, tutuklu bulunan hastaları gerek ilaç, gerek terapi yoluyla tedavi etmelidir.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.
Türkiye'de Aile İçi Şiddetin İstatistiği
"T.C. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nun yaptığı araştırma sonuçlarına göre aile içi şiddet ülkemizde de yaygındır. Fiziksel şiddete ailelerin %34'ünde, sözlü şiddete ise %53'ünde rastlanmaktadır. Çocuklara yönelik fiziksel şiddete rastlanma oranı da %46'dır. Ailelerde cinsel şiddet ve tacize rastlanma oranı %9'dur. Şiddete maruz kalanların %80'i yapacak fazla bir şey olmadığına inanmaktadırlar. Bu durum çaresizliğin kabulü anlamına gelmekte ve şiddete maruz kalanın pasif tutumuna yol açmaktadır. (T.C. Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu, 1995)
"Kadın Dayanışma Vakfı'nın 1995'te Ankara'daki gecekondularda yaşayan kadınlar arasında yaptığı bir araştırma, kadınların %97'sinin kocalarının saldırısına uğradığını ortaya koydu. (Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü, 2001)
"Başka bir araştırma, kadınların yüzde 58'inin yalnızca kocalarından, nişanlılarından, erkek arkadaşlarından ve erkek kardeşlerinden değil, kadın akrabalar da dâhil olmak üzere kocalarının ailesinden de aile içi şiddete maruz kaldığını göstermektedir. (Ankara Tabip Odası, 2002)
"Bir araştırmaya göre, şiddet sonucu ölen 40 kadından
Devamını Oku

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu: "Dune" özellikle teknik açıdan klasik roman özelliklerinin bazılarına uzak durur. Karakterler okuyucuya aşina olmayan bir şekilde tasvir edilir ve ufak detaylarla çok derin kılınır. Öyle ki birkaç cümle ile kitapta şöyle bir görünen karakterlere bir hayat çizilir.

- Sent using Google Toolbar

Fantezi Dünyası - Fantastik Resimler - Fantastic Pictures * Orta Dünya,Bilimkurgu,Mitoloji ** Science Fiction - Middle-earth
Devamını Oku

3 Aralık 2011 Cumartesi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda ...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda ...: Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir? Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla hava...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Devamını Oku

Sponsored Links de nedir? Sponsor bağlantılar nedir?

Sponsor bağlantılar nedir?

Sponsor bağlantılar çok sayıda ziyaretçiye sahip web sitelerine belirli şartlarda ve belirli bir ücret karşılığında web sitenizin reklamlarınızın yer almasıdır. Bu tarz web siteleri anlaştığınız şartlara uygun olarak web sitelerinde sponsor bağlantılar için ayırdıkları bölgelere reklamlarınızı yerleştirerek ziyaretçilerine gösteririler. Gösterilecek reklamlar yazı, resim olabileceği gibi hareketli resim veya animasyonda olabilir.
Sponsor bağlantı türleri

Reklamınız; içeriği, boyutları ve nerede görüntüleneceği gibi bazı özelliklere göre fiyatlandırılır. Bunun yanında fiyata etki eden ve çok dikkat edilmesi gereken bir husus ise sponsor bağlantının gösterim başına ödeme veya tıklama başına ödeme türünden hangisi olduğudur.
Gösterim Başına Ödeme: Reklamlarınız her gösterildiğinde ücret ödersiniz. Tıklama başına ödeme türüne göre daha ucuz olabilir. Fakat önemli olan reklamın kaç kez göründüğü değil kaç ziyaretçinin reklama tıklayıp web sitemize ulaşmış olmasıdır.
Tıklama Başına Ödeme: Reklamlarınız gösterildiğinde ücret ödemezsiniz. Ancak ziyaretçiler reklamınıza tıklayınca ücret ödersiniz. Gösterim başına ödeme sistemine göre daha pahalı olsa da daha garanti bir sistemdir.
Devamını Oku

Trafik kazaları nedenleri

Türkiyede Trafik Kazaları
Aşırı süratin felaket olduğunu, trafik kazalarının yaklaşık yüzde 50'sine alkollü sürücü*lerin sebep olduğunu biliyoruz, ama her yıl en az bir savaş kadar can alan trafik kazaları afetine "dur" diyemiyoruz, öyleyse hiç olmazsa trafik kazası geçirenlere ilkyardımın doğru olarak nasıl sağlanacağını bilelim de, kayıpları asgari düzeye indirebilelim...

Bir trafik kazası karşısında ne yapılır? Korunma Yöntemleri
Trafik kazası nasıl önlenir
İlk önlemler

Gözlerinizin önünde bir kaza olduğunu varsayın, ihtiyatla yavaşlayın, peşinizden ge*lenlere de (stop lambalarınızla) uyarıda bulunun. Kaza yerinden ilerde, yol kenarında durun.
Devamını Oku

Lipoprotein Nedir ve Cesitleri Nelerdir

Lipoprotein Nedir

SYA dışında bütün lipidler plazmada lipoproteinler şeklinde taşınırlar. Bu makromoleküler komplekslerin iç kısmında trigliserid ve kolesterol esterlerinden oluşan polar olmayan bir çekirdek, dış yüzeyinde ise fosfolipid, serbest kolesterol ve apoproteinlerden oluşan polar bir dış katman vardır. Postprandiyel plazmada preparatif ultrasantrifüjleme ile yapılan çalışmalarda 6 lipoprotein türü saptanmıştır. Bunlar, büyüklükleri değişik olan ve protein, fosfolipid, serbest ve esterleşmiş kolesterol ile trigliseridleri farklı oranlarda içeren küresel parçacıklardır. Normal kişilerde açlıkta kolesterolün küçük bir kısmı VLDL ve yüksek yoğunluklu lipoprotein (High Density Lipoprotein-HDL) ile taşınırken esas büyük kısım düşük yoğunluklu lipoprotein (Low Density Lipoprotein -LDL) ile taşınır. Buna karşın, VLDL ise endojen trigliseridlerin çoğunun taşınmasından sorumludur. Şilomikronlar, yemekten sonraki ilk birkaç saat diyet trigliseridinr taşısalar da 12 saatlik açlık sonrasında normal plazmada
Devamını Oku

1 Aralık 2011 Perşembe

-Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam

-Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Kimi hayvanların depremlerden önceki olağandışı davranış biçimi neye dayanıyor?

- Sent using Google Toolbar

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis
Devamını Oku